Google-käyttäjät ja SMART-näytöt

16.09.2020

On tärkeää, että oppilaille hankitut laitteet keskustelevat saumattomasti luokan muun teknologian kanssa. Opettajat käyttävät runsaasti Googlen palveluja ja mm. Chromebookit ovat vakiinnuttaneet paikkansa oppilaslaitteina. On tärkeää, että oppilaiden laitteet saadaan pedagogisesti joustavasti toimimaan yhteen myös esim. ryhmätöissä ja luokan interaktiivisen näytön kanssa. Tämä kirjoitus esittelee TOP 3 keskeistä ja uniikkia SMART- Google integraatiota, jotka auttavat opettajan kiireistä arkea ja tukevat yhteisöllistä oppimista eteenpäin. Tulevissa artikkeleissa kerromme puolestaan SMARTin ja Windows-ympäristön sekä SMARTin ja iOs-ympäristöjen integroinneista, joita niitäkin löytyy runsaasti.

1. SMART uutuus Chromebox – Täydellinen Google-ympäristö näytöllä

SMART Technologies on Google for Education -partneri ja SMART onkin kehittänyt paljon integraatioita Google-ympäristön, SMART-ohjelmistojen ja SMART-interaktiivisten näyttöjen käyttöön. Syksyn uutuus on SMART Chromebox G3, jonka avulla voit käyttää täydellistä Google-ympäristöä sovelluksineen SMART-näytöllä ilman liitettyä Chromebookia. Boksi laitetaan näyttöön, kirjaudu ja käytössäsi on oma Google-maailmasi. Toki SMART-näytöstä löytyy sisäänrakennettuna edelleen oma Android-käyttöjärjestelmänsä. Tämä pieni uutuusboksi tuo Androidin lisäksi oman kuvalähteen, täysiverisen Google-käyttöjärjestelmän. Katso tarkemmat lisätiedot SMART Chromeboxista artikkelin lopusta.

Katso video SMART Chromeboxin käytöstä:

2. Kaikki laitteet, kaikki käyttöjärjestelmät langattomasti SMART-näytöille

Kun luokassa halutaan säästää aikaa ja rahaa langatonta laitteiden jakoa mietittäessä, SMART – interaktiivinen näyttö itsessään ratkaisee asian. Chromebookit peilautuvat SMART-näytölle näppärästi. Kuva on tarkka eikä sumea, kuten joissakin näytössä voi olla Chromebookeja näytölle peilatessa. SMART-näyttöjen sisäänrakennettu langaton peilaus tukee KAIKKIA käyttöjärjestelmiä ja laitteiden näytöt voidaan jakaa ilman erillisiä appien tai ohjelmistojen asentamista laitteilta. Halutessa laitteiden peilaus voidaan tehdä myös ilmaisen SMART Screen Share appin kautta suojattuna. Laitteita on mahdollista jakaa yhtäaikaisesti 4, tukien iOS® (AirPlay), Android™ (Google Cast) ja Windows® (Miracast).

Katso video Itä-Suomen yliopiston harjoittelukoululta:

3. Oppilaslaitteet yhteisölliseen työskentelyyn lähi- ja etäopetuksessa Drivesta käsin

Google Drive ja Google Classroom ovat kovassa käytössä opetuksessa. SMARTin ohjelmistoihin kuuluva SMART Learning Suite-ohjelmisto niin ikään. SLSO linkittää oppilaslaitteet helposti ryhmätöihin niin lähi- kuin etäopetuksessa ja tuo pelillisiä harjoitteita sekä tiedon rakentamiseen suunniteltuja työkaluja niin ryhmä- kuin itsenäiseen työskentelyyn oppilaslaitteille opettajan lähettämänä, opettajan seuratessa työskentelyä ja antaessa reaaliaikaista palautetta helposti yhdestä näkymästä. SMART Learning Suite Online G-Suite sovellus on otettu käyttöön yli 10 miljoonan G Suite for Education -käyttäjän toimesta, ja se on tällä hetkellä G-Suite Marketplacen koulutusosaston eniten käytettyjen sovellusten joukossa. Ota SLSO:n aktivoivat, motivoivat ja yhteisölliset työkalut käyttöösi suoraan Google Drivesta ja Google Classroomista. Tämä on nähtävä ja kokeiltava oppilaiden kanssa!

Katso video Googlen ja SMART Learning Suiten yhteiskäytöstä:

Katso video SMART Learning Suiten mahdollisuuksista:

Katso lisätietoja:

SMART Learning Suite for Google G Suite

Haluatko lisätietoja, haluatko etä- tai livedemon?

Ota yhteyttä: info@eduideas.fi

Lisätiedot uutuudesta: SMART Chromebox G3

  • Käytä tuhansia opetus- ja koulutus sovelluksia aidon Google Play Storen kautta
  • Object awarenessTM detectionin avulla kirjoitat Google-ympäristöön kynällä, liikutat merkintöjä sormellasi ja poistat ne kämmenelläsi
  • Chromeboxin kautta 10 yhtäaikaisen kosketuksen monikosketuseleet (muuten 20)
  • Sisäänrakennettu suojaus ja Google Mobile Services (GMS) –sertifikaatti
  • Automaattiset OTA-päivitykset viimeisimmälle Chrome OS –versiolle
  • Yhteensopiva seuraavien SMART Board –näyttöjen kanssa: 7000R, 7000R Pro, 7000, 7000 Pro, MX-V2, 6000S ja 6000S Pro
  • 3 vuoden rajoitettu laitetakuu
  • Suositushinta: 399€ alv 0%, nyt saatavilla, toimistusaika n. 3 viikkoa
  • Videot: https://www.youtube.com/watch?v=Y4e_mWSecCg
  • Tekniset tiedot: http://downloads.smarttech.com/media/sitecore/en/support/product/chromebox/specs/chromebox_specifications.pdf
Edu VIP

Liity Edu VIP-klubiin

Saat etuja, ideoita, vinkkejä ja tukea opetusalan ammatilliseen kehittymiseen.

Kiitos liittymisestä! Kuullaan pian!