Miten opettajat kokevat digitaalisten älylaitteiden käytön oppilaitoksissa

Uudet välineet otetaan pääsääntöisesti ilolla vastaan. Uusi teknologia antaa mahdollisuuden uudistaa omia opetus- ja työskentelykäytäntöjä. Helppokäyttöisyys ja käyttölogiikka ovat todella tärkeitä ja nopeuttavat käyttöönottoa.

Kuten kaikki uudet asiat, myös teknologian käyttö herättää monenlaisia kysymyksiä ja tarpeita. Kun teknologiavalinnat ovat helposti lähestyttäviä, tie ”peruskäytöstä” ja ensimmäisten toiminnallisuuksien haltuunotosta saadaan nopeasti seuraavalle tasolle. Pedagoginen koulutus auttaa matkaa huomattavasti! Lue lisää pedagogisista koulutuksista tästä.

Miten opettajia motivoidaan käyttämään laitteita?

Oppimisen tukeminen: Jokainen opettaja haluaa oppijoiden oppivan. SMART tarjoaa lukemattomat mahdollisuudet motivoida ja sitouttaa oppimiseen mm. elävöittämällä olemassa olevia tiedostoja (PP, PDF, NB) pelillisillä aktiviteeteilla. Ryhmätöiden salamannopea aloitus SMARTin kautta tukee yhteisöllisyyttä ja innostaa oppimaan yhdessä. Oppija saa osallistua oman oppilaslaitteen kautta ja olla aktiivinen toimija, ei passiivinen kuuntelija ja katselija. SMART aktivoi myös etäopetuksessa.

Toimii jokaisella laitteella: Minkä tahansa oppilaslaitteen yhteiskäyttö älynäytön kanssa käyttöjärjestelmästä riippumatta on oleellista myös opettajien näkökulmasta. Lähetä näytöltä opetusmateriaalit oppilaslaitteille ja pyydä oppilaita tekemään huomioita ja jakamaan ajatuksiaan digitaalisilla työvälineillä. SMARTin kanssa organisoit muun muassa ryhmätyöt hetkessä käyntiin.

Ajansäästö: Voit esimerkiksi tarkistaa sanakokeet heti ilman manuaalista työtä.

Havainnollista: Loistavat, tekijänoikeusvapaat kuvat ja videot, löytyvät heti ja ovat klikattavissa käyttöön integroituna valkotaulusovellukseen.

SMARTin käyttöliittymä on erittäin intuitiivinen ja todella selkeä ilman monimutkaisia ”Android-tallennuspolkuja”. Käyttöönotto on helppoa ja vaivatonta.

Joustavuus: Tilat vaihtuvat, mutta tiedostot ja taulutyöt löytyvät kuitenkin helposti tilasta kuin tilasta oman tunnuksen takaa.

Yhteensopivuus ja integraatio: Microsoftin, Googlen ja Applen yhteensopivuus älynäytön kanssa on tärkeää, jotta opettajan tiedostot ja tietokoneella käyttämät materiaalit jatkavat toimintaansa näytöllä. Tiedostot ja tutut sovellukset löytyvät näytöltä ja SMARTilla on useita suoria integrointeja laitteiden ja käyttöjärjestelmien välistä yhteispuhelua sujuvoittamaan, mm:

    • oppituntien ja taulutöiden integraatiot Google Driveen
    • Teams-sovellus auki suoraan näytöltä
    • Innostavien SMART-aktiviteettien lisääminen suoraan Googlen ohjelmiin
    • Langaton kosketus ja kuvanjako Windows ja Mac-tietokoneilla
    • Sisäänrakennettu peilausmahdollisuus kaikille käyttöjärjestelmille laitteiden omista valikoista

Nämä kaikki ominaisuudet antavat lukemattomia mahdollisuuksia opetuksen toteuttamiseen tehokkaammin, oppimista tukien. Se onkin kaikkien opettajien yhteinen ydintavoite: saada oppilaat innostumaan ja oppimaan!

Mitkä ovat parhaat käytänteet laitteiden käyttöönotossa ja käytössä?

Pedagoginen koulutus antaa vankan pohjan uuden teknologian haltuunottoon. Tietoa ja uusia käytäntöjä kannattaa laittaa kiertoon, jotta jakamisen kulttuuri vahvistuu heti uusien laitteiden käyttöönoton yhteydessä. SMARTin avulla voit jakaa digitaaliset tunnit kollegoiden kanssa jolloin varmistat, että toimivat ideat ja arvokas tieto päätyy mahdollisimman monelle käyttäjälle. Tutor -mallissa innostuneet kollegat ohjaavat käytössä eteenpäin, joten pääsette yhdessä kehittämään hyviä käytänteitä.

SMARTin ohjelmistosta ja sivulta exchange.smarttech.com saa ladattua oppimateriaaleja heti käytettäväksi. 

Avustajat, ohjaajat ja sijaiset voivat myös käyttää näyttöä. Tämä on vaivatonta näytön oman tietokoneen kautta, joten opettajan omaa konetta ei tarvita tuntien läpiviemiseen.

SMARTtivartit kannustavat kaikkia tulemaan mukaan kehittämään käyttöä ja varmistavat, ettei ketään jätetä yksin uuden teknologian kanssa. Yhteisesti asetetut ja seurattavat tavoitteet ovat ensisijaisen tärkeässä asemassa, kun uusia oppimisympäristöjä otetaan käyttöön.

SMART Exchange

Ilmaisia oppimateriaaliresursseja​

Kansainvälinen materiaalijakosivusto, josta voit ladata aktiviteetteja, pelejä ja SMART Notebook -oppitunteja, jotka opettajat ovat luoneet opettajille. Erinomainen mahdollisuus verkostoitua käyttäjien kanssa ympäri maailman. Tutustu SMART Exchange

SMART Training

Tule tutuksi SMARTin kanssa aina asennuksesta ohjelmistojen hallitsemiseen. Koulutus -osiosta löydät kootusti vinkkejä SMART-tuotteiden hyödyntämiseen opetuksessa ja oman ammatillisen kasvun tukemiseen.

Professional learning webinar

Osallistu Ready Set SMART – webinaareihin​. Rekisteröidy mukaan ja opi rakentamaan kiinnostavia interaktiivisia oppitunteja ja jakamaan sisältöä helposti opiskelijoiden kanssa. Webinaarit ovat helppo-ohjeisia, hyödyllisiä ja hauskoja.

Osallistu maksuttomiin webinaareihin

Haluatko osallistua Lumio-webinaariin? Täytä tietosi niin otamme sinuun yhteyttä, jotta voidaan sopia tarkempi ajankohta webinaarille!

Mitä webinaarissa tehdään? Osallistut webinaarissa aktivointeihin omalta laitteelta (tietokone/tabletti/puhelin), kuten oppilas osallistuu kotoa käsin.

Rekisteröidy webinaareihin lomakkeella. Saat ohjeet ja linkin sähköpostilla.

Tervetuloa webinaariin!

Webinaarissa näet ja opit miten teet yhteisöllisiä etäoppimistuokioita ja -kokonaisuuksia. Saat myös Lumio-työkalut käyttöösi.
Esimerkkinä kuvassa, opettaja Tapani Raitasen etäoppimistuokio SMART Learning Suite työkaluja hyödyntäen.

Ota Lumio by SMART käyttöösi etäopetukseen ja -oppimiseen

SMARTin askel askeleelta ohjeistus miten opettaja ja oppilas ottaa Lumio:n käyttöön (englanniksi)

SMARTin ohjeistussivu etäopetukseen (eng.)

Esimerkkejä oppimissisällöistä oppilaslaitteilta tehtäväksi

Luo ensin Lumio-tunnukset suite.smarttech.com ja sen jälkeen klikkaa linkkejä, jolloin tunti menee automaattisesti omaan opettajan Lumio-näkymään.

Terveysbingo

Oppimislokit

Oppimisen viikkoarviointi.

Esimerkkejä eri aktiviteeteista opettaja Tapani Raitasen tekemänä

Pienpedot - opettaja Mari Orkolan esimerkkejä, jossa kaikki pelilliset aktiviteetit esitelty

SMARTin englanniksi jaettuja Lumio esimerkkejä etäopetukseen

SMART Exchange

Löydät tuhansia opetusmateriaaleja käyttöösi! and change that smart exchange picture to he bigger and under kuvakoodit and aamupiiri

Kuvakoodit

Aamupiiri

Alla muutamia poimintoja referenssikouluista

Vuoksenniskan koulukeskus

Itä-Suomen yliopiston harjoittelukoulu

Itä-Suomen koulut

Tampereen yliopiston normaalikoulu

Suomalais-venäläinen koulu

Oulun normaalikoulu

Nokian kaupunki – Harjuniityn koulu

Edu VIP

Liity Edu VIP-klubiin

Saat etuja, ideoita, vinkkejä ja tukea opetusalan ammatilliseen kehittymiseen.

Kiitos liittymisestä! Kuullaan pian!