Pedagoginen käyttö

 

EDUIDEOITA

Pedagogisesta käytöstä on inspiroivaa kuulla käyttäjiltä itseltään!
Päivitämme tälle sivustolle ideoita, vinkkejä ja aktivoivia oppitunteja sinun käyttöösi.
Katso, lataa, käytä. Inspiroidu ja ota ideat osaksi opetusta ja oppimista.

Alla olevat SMART Lumio ideat ja oppimateriaalit toimivat saumattomasti SMART Board-näyttöjen kanssa. Smarttechnologies on kehittänyt SMART Lumion tuomaan oppimisen iloa jokaiseen luokkaan, joten Lumiota voit käyttää minkä tahansa laitteen kanssa. Kuitenkin kaikki integroinnit ja yhteisölliset mahdollisuudet toimivat vain SMART-näytöillä. Muiden interaktiivisten näyttöjen tai projektorin kanssa, SMART Lumion täysiversio on vuosimaksullinen ja lisenssoitu. Tutustumisversio SMART Lumiosta sisältää 50 Mt pilvitilaa.

Ninni-open vinkit

Minä olen Nina, mutta paremmin minut tunnetaan nimellä Ninni. Olen 3.lk:n opettaja Keski-Suomesta ja lukuvuosi 2021-2022 on minulle toinen lukuvuosi opettajana. Olen erittäin innostunut digipedagogi ja kokeilen mielelläni uusia asioita. Ylläpidän instagramissa @ninni_ope -tiliä, jossa jaan digivinkkejä ja muita opettajuuteen liittyviä asioita muille opettajille. Toimin myös meidän koulun digitutorina, jonka tehtäviin kuuluu meidän henkilökunnan tukeminen digipedagogiikan käyttämisessä ja sen kehittämisessä.

Lähetä esitysdioja ja akti­voivia tehtäviä oppilas­laitteille
Tehtävän ohjeistus oppilaille omilta laitteilta tehtäväksi

Esimerkki oppilaan palautetusta tehtävästä

Katso Ninni-open video miten aktivoiva Lumio-tunti tehdään

Katso Ninni-open johdatus Lumiolla tehtyihin sanaluokka­tehtäviin

Lataa Ninni-open tunti sanaluokista

Tekijänoikeusvapaiden kuvien käyttö

Lataa oppitunti Suomen maisema-alueet

Valmiiden tuntipohjien hyödyntäminen

Lataa murtoluvut oppitunti

Tehtävät omaan tahtiin ja immersiivisen lukijan esittely

Lataa oppitunti Tiedonhakua

Ota tutustumisversio käyttöön veloituksetta

Ajankohtaista

Yhdistä oppilaslaitteet suoraan esitystaulu-ohjelmistosta

Microsoft Teamsin käyttö ilman kytkettyä tietokonetta

Integroitu tekijänoikeusvapaa kuva- ja videohaku. YouTube-videot aina ilman mainoksia!

Allin ajatteluun aktivoivia aihioita

Alli Laitinen on äidinkielen ja kirjallisuuden opettaja sekä kokenut digitutor
Kosken koulukeskuksesta, Imatralta. Hän käyttää SMARTia opetuksessaan päivittäin ja hän on innostunut SMARTin aktivoivista ja tiedon rakentamista tukevista ominaisuuksista yläkoululaisten oppimisessa. Alli on myös SMART Innovator Ambassador.

Seuraa Allin digisalonkia Instassa: @digisalonki
 

Tavoitteen käsitteleminen

Oppimisen itsearviointi

Tiedon rakentaminen yhdessä

Tiedon luotettavuuden arviointi

Ongelmanratkaisu yhdessä

Klikkaa kuvaa ja valitse tallenna; saat aiheeseen liittyvät sivut suoraan käyttöösi Lumioon

Gerdin aktivoivia Lumio-esimerkkejä – Tallenna ja ota käyttöösi

Gerd Marianne Söderlund är lärare i engelska och finska för svenskspråkiga ungdomar i åldern 13-16 år. Gerd arbetar också som teknisk coach för sina lärarkolleger på Cronhejmskolan.

Adjectives

Cooking

London

Monster quiz

Klikkaa kuvaa ja valitse tallenna; saat aiheeseen liittyvät sivut suoraan käyttöösi Lumioon

SMART Lumion tehtävät motivoivat ja auttavat oppimaan – Yksilötehtävät ja yhteisölliset aktiviteetit innostavat oppimaan

Klikkaa kuvaa ja saat sen isommaksi.

Kaikki kuvat Maarit Rainion tuntitilanteista. Maarit Rainio on aktiivinen digipedagogiikan kehittäjäopettaja ja Turun yliopiston Rauman normaalikoulun vieraiden kielten lehtori (ruotsi, englanti, venäjä)

Seuraa Maaritin aktiivista arkea Twitterissä käyttäjänimellä @RainioMaarit

Ota Lumio by SMART käyttöösi lähi- ja etäopetukseen, oppimista tukemaan

Esimerkki opettaja Tapani Raitasen etäoppimistuokiosta SMART Lumio työkaluja hyödyntäen

SMARTin Lumio-sivusto, joista löydät paljon ladattavaa materiaalia, ajankohtaisia ideoita ja uusien ominaisuuksien esittelyä (eng)

SMARTin kansainvälinen Edblog-sivusto, jossa paljon ideoita ja käyttäjäkokemuksia maailmalta

Esimerkkejä oppimissisällöistä oppilaslaitteilta tehtäväksi

Luo ensin Lumio-tunnukset suite.smarttech.com ja sen jälkeen klikkaa linkkejä, jolloin tunti menee automaattisesti omaan opettajan Lumio-näkymään.

Terveysbingo

Oppimislokit

Oppimisen viikkoarviointi

Esimerkkejä eri aktiviteeteista opettaja Tapani Raitasen tekemänä

Pienpedot - opettaja Mari Orkolan esimerkkejä, jossa kaikki pelilliset aktiviteetit esitelty

SMARTin englanniksi jaettuja Lumio esimerkkejä etäopetukseen

SMART Exchange

Löydät tuhansia opetusmateriaaleja käyttöösi!

Kuvakoodit

Aamupiiri

Miten opettajat kokevat digitaalisten älylaitteiden käytön oppilaitoksissa

Uudet välineet otetaan pääsääntöisesti ilolla vastaan. Uusi teknologia antaa mahdollisuuden uudistaa omia opetus- ja työskentelykäytäntöjä. Helppokäyttöisyys ja käyttölogiikka ovat todella tärkeitä ja nopeuttavat käyttöönottoa.

Kuten kaikki uudet asiat, myös teknologian käyttö herättää monenlaisia kysymyksiä ja tarpeita. Kun teknologiavalinnat ovat helposti lähestyttäviä, tie ”peruskäytöstä” ja ensimmäisten toiminnallisuuksien haltuunotosta saadaan nopeasti seuraavalle tasolle. Pedagoginen koulutus auttaa matkaa huomattavasti! Lue lisää pedagogisista koulutuksista tästä.

Miten opettajia motivoidaan käyttämään laitteita?

Oppimisen tukeminen: Jokainen opettaja haluaa oppijoiden oppivan. SMART tarjoaa lukemattomat mahdollisuudet motivoida ja sitouttaa oppimiseen mm. elävöittämällä olemassa olevia tiedostoja (PP, PDF, NB) pelillisillä aktiviteeteilla. Ryhmätöiden salamannopea aloitus SMARTin kautta tukee yhteisöllisyyttä ja innostaa oppimaan yhdessä. Oppija saa osallistua oman oppilaslaitteen kautta ja olla aktiivinen toimija, ei passiivinen kuuntelija ja katselija. SMART aktivoi myös etäopetuksessa.

Toimii jokaisella laitteella: Minkä tahansa oppilaslaitteen yhteiskäyttö älynäytön kanssa käyttöjärjestelmästä riippumatta on oleellista myös opettajien näkökulmasta. Lähetä näytöltä opetusmateriaalit oppilaslaitteille ja pyydä oppilaita tekemään huomioita ja jakamaan ajatuksiaan digitaalisilla työvälineillä. SMARTin kanssa organisoit muun muassa ryhmätyöt hetkessä käyntiin.

Ajansäästö: Voit esimerkiksi tarkistaa sanakokeet heti ilman manuaalista työtä.

Havainnollista: Loistavat, tekijänoikeusvapaat kuvat ja videot, löytyvät heti ja ovat klikattavissa käyttöön integroituna valkotaulusovellukseen.

SMARTin käyttöliittymä on erittäin intuitiivinen ja todella selkeä ilman monimutkaisia ”Android-tallennuspolkuja”. Käyttöönotto on helppoa ja vaivatonta.

Joustavuus: Tilat vaihtuvat, mutta tiedostot ja taulutyöt löytyvät kuitenkin helposti tilasta kuin tilasta oman tunnuksen takaa.

Yhteensopivuus ja integraatio: Microsoftin, Googlen ja Applen yhteensopivuus älynäytön kanssa on tärkeää, jotta opettajan tiedostot ja tietokoneella käyttämät materiaalit jatkavat toimintaansa näytöllä. Tiedostot ja tutut sovellukset löytyvät näytöltä ja SMARTilla on useita suoria integrointeja laitteiden ja käyttöjärjestelmien välistä yhteispuhelua sujuvoittamaan, mm:

    • oppituntien ja taulutöiden integraatiot Google Driveen
    • Teams-sovellus auki suoraan näytöltä
    • Innostavien SMART-aktiviteettien lisääminen suoraan Googlen ohjelmiin
    • Langaton kosketus ja kuvanjako Windows ja Mac-tietokoneilla
    • Sisäänrakennettu peilausmahdollisuus kaikille käyttöjärjestelmille laitteiden omista valikoista

Nämä kaikki ominaisuudet antavat lukemattomia mahdollisuuksia opetuksen toteuttamiseen tehokkaammin, oppimista tukien. Se onkin kaikkien opettajien yhteinen ydintavoite: saada oppilaat innostumaan ja oppimaan!

Mitkä ovat parhaat käytänteet laitteiden käyttöönotossa ja käytössä?

Pedagoginen koulutus antaa vankan pohjan uuden teknologian haltuunottoon. Tietoa ja uusia käytäntöjä kannattaa laittaa kiertoon, jotta jakamisen kulttuuri vahvistuu heti uusien laitteiden käyttöönoton yhteydessä. SMARTin avulla voit jakaa digitaaliset tunnit kollegoiden kanssa jolloin varmistat, että toimivat ideat ja arvokas tieto päätyy mahdollisimman monelle käyttäjälle. Tutor -mallissa innostuneet kollegat ohjaavat käytössä eteenpäin, joten pääsette yhdessä kehittämään hyviä käytänteitä.

SMARTin ohjelmistosta ja sivulta exchange.smarttech.com saa ladattua oppimateriaaleja heti käytettäväksi. 

Avustajat, ohjaajat ja sijaiset voivat myös käyttää näyttöä. Tämä on vaivatonta näytön oman tietokoneen kautta, joten opettajan omaa konetta ei tarvita tuntien läpiviemiseen.

SMARTtivartit kannustavat kaikkia tulemaan mukaan kehittämään käyttöä ja varmistavat, ettei ketään jätetä yksin uuden teknologian kanssa. Yhteisesti asetetut ja seurattavat tavoitteet ovat ensisijaisen tärkeässä asemassa, kun uusia oppimisympäristöjä otetaan käyttöön.

Tutkimustuloksia SMART Boardien käytöstä opetuksessa​

Kuinka digitaaliset työkalut ja digitaaliset työmenetelmät voivat parantaa opetuksen laatua: ”Teaching, Technology and Learning”.​

SMART Exchange

Ilmaisia oppimateriaaliresursseja​

Kansainvälinen materiaalijakosivusto, josta voit ladata aktiviteetteja, pelejä ja SMART Notebook -oppitunteja, jotka opettajat ovat luoneet opettajille. Erinomainen mahdollisuus verkostoitua käyttäjien kanssa ympäri maailman. Tutustu SMART Exchange

SMART Training

Tule tutuksi SMARTin kanssa aina asennuksesta ohjelmistojen hallitsemiseen. Koulutus -osiosta löydät kootusti vinkkejä SMART-tuotteiden hyödyntämiseen opetuksessa ja oman ammatillisen kasvun tukemiseen.

Professional learning webinar

Osallistu Ready Set SMART – webinaareihin​. Rekisteröidy mukaan ja opi rakentamaan kiinnostavia interaktiivisia oppitunteja ja jakamaan sisältöä helposti opiskelijoiden kanssa. Webinaarit ovat helppo-ohjeisia, hyödyllisiä ja hauskoja.

Alla muutamia poimintoja referenssikouluista

Vuoksenniskan koulukeskus

Itä-Suomen yliopiston harjoittelukoulu

Itä-Suomen koulut

Tampereen yliopiston normaalikoulu

Suomalais-venäläinen koulu

Oulun normaalikoulu

Nokian kaupunki - Harjuniityn koulu

Edu VIP

Liity Edu VIP-klubiin

Saat etuja, ideoita, vinkkejä ja tukea opetusalan ammatilliseen kehittymiseen.

Kiitos liittymisestä! Kuullaan pian!