SMART inspiroi oppilaita ja opettajia

7.03.2022

Hei! Nimeni on Gerd Söderlund. Opetan englantia, suomea vieraana kielenä ja tietokonetekniikkaa ruotsinkielisille yläkoululaisille Larsmossa, Suomen länsirannikolla. Toimin myös tutoropettajana. Kouluni on Cronhjelmskolan ja meillä on SMART interaktiviiset taulut 18 luokkahuoneessa.

 

”SMART on jo monta vuotta helpottanut opettajan työtäni ja auttanut minua pitämään mukavia, vaihtelevia ja inspiroivia oppitunteja. SMART on innostanut minua opettajana ja tuonut työhöni paljon uusia mahdollisuuksia. Oppilaat ovat saaneet uusia väyliä oppimiseen.”

 

SMART on luonut osallistavan, kannustavan ja aktivoivan ilmapiirin

Käytän SMART-tauluani, SMART Notebookia ja SMART Lumiota joka koulupäivä, enkä voisi kuvitella opettavani ilman niitä. SMART on tuonut ja tuo jatkuvasti niin paljon hyvää luokkaani. SMART interaktiivisella näytöllä ja innovatiivisilla SMARTin ohjelmistoilla on helppoa luoda inspiraatiota, uteliaisuutta ja iloa oppimiseen. Osallistava, kannustava ja aktivoiva ilmapiiri herättää oppilaiden kiinnostuksen ja houkuttelee oppilaitani oppimaan uutta.

 

 

SMART yhdistää laitteista kokonaisuuden

Opettajana käytän SMART-näyttöä mm. havainnollistamiseen ja uusien asioiden opettamiseen. Oppilaat käyttävät oppimiseen Chromebookeja tai älypuhelimiaan, jotka on yhdistetty SMART Lumio-ohjelmiston avulla toimimaan näppärästi näytön kanssa yhteen. Saan jaettua SMART-ohjelmiston kautta opetusdiat oppilaslaitteille ja annettua oikeuksia materiaalin muokkaamiseen. Aktivoivat ryhmätyöt ja itsenäinen harjoittelu omassa tahdissa onnistuvat samalla ohjelmistolla ja oppilaat voivat jatkaa tehtäviä myös oppitunnin jälkeen selaimen kautta.

 

 

Yksilöllistä ja yhteisöllistä SMART Lumion avulla

SMART Lumio on opettajan mainio, selaimessa toimiva työkalu, jolla voi kätevästi yksilöllistää opetusta. Jokainen oppilas voi työskennellä omassa tahdissaan. Oppilaat ovatkin oppineet ottamaan vastuuta oppimisprosessistaan ja he nauttivat kun saavat olla aktiivisia ja seurata omaa kehittymistään. Voin nopeasti itse tehdä juuri opetettavaan aiheeseen ja eri teemoihin vaihtelevia, mielenkiintoisia ja eriytettyjä tehtäviä ja vuorovaikutteisia esityksiä. Jaan tehtävien ja opetusmateriaalien linkit Google Classroomin kautta. Näin oppilailla on pääsy materiaaleihin myös kotoa. Tärkeänä yksityiskohta on, että opetusmateriaaleihin lisätyt Youtube-videot toistuvat SMART Lumion kautta lisättynä ilman mainoksia, myös kotona.

 

 

 

 

SMART- älynäyttö tuo liikettä

Työskentelemme ja opimme yhdessä myös SMART-näytön interaktiivisia ominaisuuksia käyttäen. Näytön 20 kosketuspistettä antaa mahdollisuuksia esimerkiksi kokoontua ryhminä näytön ääreen ja keskustellen vuorovaikuttaa interaktiivista oppimateriaalia muokaten tai oppimispelejä pelaten. SMARTin ohjelmistot ja -näytöt sopivat myös hyvin oppilaille, joilla on erityistarpeita. Oppilaat saavat luvan kanssa liikkua luokkahuoneessani, kun he tulevat näytölle harjoittelemaan. Olen huomannut, että oppilaat oppivat paremmin kun he pääsevät liikkeelle ja saavat käyttää koko kehoaan ison kosketusnäytön äärellä mm. mielenkiintoisten peliaktiviteettien parissa.

 

SMART on luotu lähi- ja etäoppimiseen

Etäopetuksessa SMART Lumio toi tärkeää yhteenkuuluvaisuuden tunnetta ja aktivoi oppilaita helposti ryhmätöihin passiivisen ruudun tuijottamisen sijaan. Oppilas voi mm. lähetettää kuulumisensa ja kuvat päivästään tai kotitehtävästään kätevästi opettajan tai kaikkien nähtäville omalta laitteeltaan ja opettaja voi aloittaa visat, ryhmätyöt, pelit ja vuorovaikutteiset tunnit samantien ilman ylimääräistä säätöä, vaikka kotoa käsin.

 

SMART välittää

SMART-maailmassa minua innostaa myös se, että SMART Technologies todella välittää opettajista ympäri maailman ja haluaa olla vuorovaikutuksessa kanssamme. Olen myös SMART Ambassador ja SMART Innovator ja on todella mukavaa olla mukana maailmanlaajuisessa yhteisössä, jossa jaamme samat tavoitteet. Haluamme innostaa ja tukea oppimisen iloa!

SMART Technologies helpottaa opettajien työtä tarjoamalla inspiroivia ja helppokäyttöisiä työkaluja, jotka motivoivat ja sitouttavat oppilaita oppimiseen.
 

 

 

 

 

Edu VIP

Liity Edu VIP-klubiin

Saat etuja, ideoita, vinkkejä ja tukea opetusalan ammatilliseen kehittymiseen.

Kiitos liittymisestä! Kuullaan pian!