VAIN SMARTILLA!
SMART-ohjelmistojen matematiikka­työkalut: Selkeyttä ja vuorovaikutusta matematiikan opetukseen – Aktiivista ja ymmärtävää oppimista oppilaslaitteilta 

20.03.2024

SMART on ainoa älynäyttövalmistaja, joka tarjoaa kohdennetut työkalut matematiikan luonnontieteiden opetukseen ja oppimiseen.

 

SMART-ohjelmistojen matematiikkatyökalut sisältävät lukuisia integrointeja käyttämiisi sovelluksiin.

 

Ainoana markkinoilla – matematiikan työkalut, simulaatiot tiedekasvatukseen ja luonnontieteiden opetukseen 

Jaa havainnollistavat simulaatiot SMART älynäytöltä myös suoraan oppilaslaitteille. Oppijat voivat itse kokeilla ja tutkia ilmiöitä innostavien ja oppimista tukevien simulaatioiden kautta. Simulaatiot istuvat saumattomasti osaksi opetusmateriaaliasi (esim. PP, Slides). Lisää simulaatiot helposti omiksi sivuikseen ja varmista, että oppijat pääsevät itse kokeilemaan ja tutkimaan luonnontieteiden ilmiöitä.  

Voit lähettää kätevästi linkin avulla kokonaisuudet myös kotitehtäviksi, jolloin simulaatiot ja matematiikan interaktiiviset tehtävät ovat helposti osana oppimista myös kotona! 

 

Suositut PHnet interaktiiviset simulaatiot integroituna SMART Lumio-ohjelmistoon!

Oppija on aktiivinen toimija – Lähetä simulaatiot oppilaslaitteille osana oppituntia

 

 

SMARTin ainutlaatuiset matematiikkatyökalut tarjoavat monipuolisia interaktiivisia resursseja, joihin syvennymme nyt tarkemmin.

SMART tekee matematiikan opettamisesta ja oppimisesta entistä monipuolisempaa ja innostavampaa. Se tarjoaa opettajille kattavia ja helppoja resursseja, kuten: 

 • Graafinen laskin 
  Voit hyödyntää graafista laskinta suoraan Lumio-ohjelmistossa. Havainnollista ja selkeytä matemaattista ajattelua ja käy yhdessä tehtävien ratkaisuja läpi. Laskin auttaa oppilaita ratkaisemaan ongelmia. 
 • Kaavioiden luominen 
  Erilaisten kaavioiden luominen on helppoa ja voit visualisoida matemaattisia käsitteitä selkeästi ja havainnollisesti.  
 • Yhtälöiden muokkaus 
  Mahdollistaa yhtälöiden kirjoittamisen ja muokkaamisen sujuvasti. Matematiikka ei ole koskaan ollut näin joustavaa! 
 • Matemaattisten merkkien tunnistus 
  Kirjoita SMART näytölle, ohjelmisto tunnistaa matemaattiset merkit ja selkeyttää tekemäsi merkinnät. Oppijat hahmottavat paremmin matemaattiset termit ja käsitteet. 
 • Muototyökalut 
  Muototyökalut avaavat oven luovuudelle ja visuaaliselle ilmaisulle. Niiden avulla voit helposti lisätä geometrisia muotoja ja muita visuaalisia elementtejä oppitunneillesi. 

SMARTin matematiikkatyökalut ovat käytettävissä selaimessa Lumio-ohjelmiston tai tietokoneelle asennettavan SMART Notebook -ohjelmiston kautta ja ne tukevat matematiikan opetusta ja oppimista kaikilla tasoilla. 

 

Yhtälöiden luominen ei ole koskaan ollut näin helppoa!

Katso videolta, miten helppoa kaavaeditorin käyttö on! 

 

Mitä erityistä SMART-ohjelmistojen matematiikkatyökaluissa on? 

Matemaattisten merkkien tunnistus – Selkeätä matematiikkaa! SMART helpottaa opettajan työtä monin tavoin. Mukaansatempaavien oppituntien lisäksi opettaja voi helposti seurata oppilaiden edistymistä. Oppituntien räätälöiminen ja valmiiden matematiikan resurssien lisääminen Lumio-opetusalustalle on myös helppoa. Opetus, jossa on hyödynnetty SMARTin monipuolisia matematiikkatyökaluja jää oppijoiden mieleen pitkäksi aikaa. Oppijan ollessa itse aktiivisessa roolissa, matematiikan oppimisesta tulee entistä mieleenpainuvampaa! 

Voit myös tuoda omia matematiikan tai luonnontieteiden materiaalejasi ja muokata niistä vuorovaikutteisia käden käänteessä!

 

Digitaalisuus ja SMARTin työkalut: Matematiikan opetuksen uusi seikkailu 

Tämän päivän matematiikan opettaminen edellyttää opettajilta tietoisuutta digitaalisuuden hyödyntämisestä opetuksen tukena. Kokeilut, oppijoiden aktivoiminen sekä osallistuminen matematiikan luomiseen auttavat opettajia ohjaamaan oppijat kohti avoimempaa näkemystä matematiikan luonteesta. Opetusteknologia ja tässä tapauksessa SMARTin matematiikkatyökalut ovat oivallinen työkalu syventää matematiikan käsitteiden oppimisprosessia ja tehden oppijasta aktiivisen toimijan. Oppijan oma aktiivinen rooli oppimisessa syventää koko oppimisprosessia.  

SMARTin matematiikkatyökalut tarjoavat opettajalle monipuoliset interaktiiviset työkalut, jotka soveltuvat kaikille oppijoille. Työkalut mahdollistavat uusien ja raikkaiden ideoiden syntymisen ja tekevät matematiikan opettamisesta ja oppimisesta aktivoivan seikkailun niin opettajalle, kuin oppijalle. 

 

Lähteet 

SMART Notebook 17 Support Software  

SMART Notebook Math Tools – Equations – YouTube  

Lumio by SMART teacher guide – Lumio by SMART (smarttech.com) 

Jäntti, Tuire 2015. Pro gradu –tutkielma: Kohti matematiikan opetuksen digitalisaatiota. Tampereen yliopisto. GRADU-1451566666.pdf (tuni.fi) 

Edu VIP

Liity Edu VIP-klubiin

Saat etuja, ideoita, vinkkejä ja tukea opetusalan ammatilliseen kehittymiseen.

Kiitos liittymisestä! Kuullaan pian!