SMART-teknologiaan liittyvät harhaluulot, jotka haluamme kumota

26.10.2021

Oppia ikä kaikki, ovat viisaat aikoinaan sanoneet. Tämä artikkeli auttaa sinua oppimaan lisää SMARTin sekä sen näyttöratkaisujen hyödyistä ja kuinka ne tukevat oppimista ja opettamista erilaisissa oppimisympäristöissä, kaikilla luokka-asteilla.

Harhaluulo 1: SMART on vanhentunutta teknologiaa

Oikea vastaus SMART on teknologiaansa alati kehittävä pioneeri

SMART Technologies on interaktiivisen teknologian pioneeri, joka on innovoinut ja toteuttanut maailman ensimmäisen interaktiivisen taulun 30 vuotta sitten. SMART on toteuttanut myös ensimmäiset interaktiiviset näytöt, joissa projektorilla heijastamista ei enää tarvittu, vaan kaikki ääneen, kuvaan ja kosketukseen liittyvät toiminnat löytyivät suoraan näytöstä. Näiden ensimmäisten DViT-teknologiaan perustuvien kosketusnäyttöjen valmistumisesta on kulunut 18 vuotta.

Tänä päivänä SMART-näyttöjä käytetään maailmanlaajuisesti yli 3 miljoonassa luokkahuoneessa ja kokoustilassa. SMART-näytöt tarjoavat yhdessä paketissa uusimmat tekniset mahdollisuudet, suojatun käyttöympäristön sekä arvoiltaan ja toimintavarmuudeltaan kestävän tekniikan. Käyttäjäkokemus on SMARTin kehitystyön keskiössä ja helppokäyttöiset ominaisuudet tekevät käytöstä sujuvaa ja innostavaa.

SMART Board MX yhteisölliseen oppimiseen.

SMART pähkinänkuoressa

  • SMART Boardissa yhdistyvät interaktiivinen kosketusnäyttö, tietokone sekä langaton laitteiden jako ja käyttö. Oppilaslaitteet yhdistyvät näyttöön helpoilla ja oppimista aktivoivilla pedagogisilla käyttötavoilla. Kaikki tämä yhdessä paketissa ja käyttövalmiina heti, kun näyttö otetaan pahvilaatikosta. Asennukseen tarvittava seinäteline kuuluu pakettiin.
  • SMARTin käyttöliittymä on kosketusnäyttömaailmaa tarkasteltaessa ainutlaatuinen. Käyttökokemusta kehitetään jatkuvasti. Käyttäjille uudet toiminnot ja lisäominaisuudet päivittyvät ilmaiseksi. Suomen ja ruotsin lisäksi valittavana on kymmeniä eri kielivaihtoehtoja.
  • Langattomuus SMART Boardin vakiominaisuus ja siinä on sisäänrakennettuna OS®/macOS® (AirPlay), Android ™ (Google Cast) ja Windows® (Miracast). Kuvan ja äänen jaon lisäksi myös kosketustoiminto siirtyy langattomasti Windows- ja Mac-tietokoneilta.
  • SMART Board iQ:lla pääset kaikkiin näytön toimintoihin kytkemättä siihen erikseen opettajan tietokonetta. Opettajat eivät ole sidottuja tiettyyn luokkatilaan, vaan kirjautumalla SMARTiin omilla tunnuksillaan, opettaja voi käyttää itselleen personoituja ohjelmia ja tiedostoja missä vain tilassa.

SMART-näytöillä varmistat, että opettajilla ja oppilailla on käytössään modernia ja yhteisöllistä pedagogiikkaa tukevaa ajanmukaista ja helppokäyttöistä teknologiaa. SMART on turvallinen ja kestävä valinta.

Tutustu opettajien kokemuksiin eri kouluasteilta

Harhaluulo 2: SMART-näyttöjä on vaikea käyttää, joten moni ominaisuus jää hyödyntämättä

Oikea vastaus SMARTia on helppoa käyttää ilman tietotekniikan asiantuntijuutta

SMARTin käyttöliittymä on intuitiivinen ja erittäin selkeä. Käyttöönotto on helppoa ja vaivatonta, sekä sisältää ilmaisen perehdytyksen. Näin käyttäjät saavat heti TOP 10 -mahdollisuudet käyttöön ja opettajat pääsevät helposti alkuun sekä hyödyntämään digitaalista, aktivoivaa oppimateriaalia – olematta itse tietotekniikan asiantuntija.

Näyttöjen avulla on helppo kannustaa oppilaita aktiivisuuteen, lisätä oppijoiden osallisuutta sekä antaa mahdollisuuksia luovuudelle.

Käyttöönottoa helpottavia ohjeita ja videoita

Tarjoamme lisäksi syventävää ja pedagogisen toimintakulttuurin muutosta tukevia pedagogisia koulutuksia. SMART-tiimi kouluttajineen tuo uutta opetuksen ja oppimisen arkeen. Tutustu tarkemmin koulutuksiin.

Voit osallistua suosittuihin webinaareihimme sekä tutustua Ambassador-opettajien ideoihin ja vinkkeihin SMARTin ratkaisujen hyödyntämisessä eri koulutusasteilla.

Lue, miten SMART tukee yhteisöllistä oppimista.

Smart-taulu opetuskäytössä

Microsoftin, Googlen ja Applen yhteensopivuus älynäytön kanssa

Tiedostot ja tutut sovellukset löytyvät näytöltä ja opettajan tiedostot ja tietokoneella käyttämät materiaalit jatkavat toimintaansa älynäytöllä. SMARTilla on useita suoria integrointeja laitteiden ja käyttöjärjestelmien välistä yhteispuhelua sujuvoittamaan, mm:

  • Oppituntien ja taulutöiden integraatiot Google Driveen ja OneDriveen.
  • Saat mm. Teams appin asennettua suoraan näytölle.
  • Selaimen kautta pääset kirjautumaan suoraan kaikkiin käyttämiisi Googlen tai Microsoftin palveluihin.
  • Voit lisätä innostavia ja aktivoivia SMART-aktiviteetteja suoraan esim. PDF-, PP- tai Slides-tiedostoihin.
  • Langaton kosketus ja kuvanjako Windows ja Mac-tietokoneilla.
  • Tee digitaaliset merkinnät suoraan Office-ohjelmistoihin ja tallenna merkinnät tiedostoihin

Sisäänrakennettu langaton peilausmahdollisuus kaikille käyttöjärjestelmille laitteiden omista valikoista mahdollistaa jopa kahdeksan eri näytön yhtäaikaisen jakamisen. Tuettuja ohjelmistoja ovat mm. iOS®/macOS® (AirPlay), Android ™ (Google Cast) ja Windows® (Miracast).

Katso, kuinka helposti sujuu eri laitteiden yhtäaikainen jakaminen

Harhaluulo 3: SMART-teknologia on kallis

Oikea vastaus SMART on paljon enemmän kuin pelkkä älynäyttö

Aivan kuten vaikkapa auton hankinnassa, on myös SMART-teknologian kohdalla huomioitava itse laitteen lisäksi myös muut mukana tulevat komponentit, ohjelmistot ja käytön kustannukset.

Energy Star logo

SMART-ratkaisu sisältää aina varsinaisen älynäytön lisäksi toimituskulut, markkinoiden johtavan pedagogisen opetusohjelman, etähallintaohjelmiston, takuun, suomenkielisen pedagogisen käytön tuen ja Energy Star -standardin, jolla sähkönkulutus on tuoreryhmänsä alhaisin.

EU:n ja USA:n yhteinen Energy Star -merkki on useissa tietokoneissa ja muissa toimistolaitteissa. Sillä merkityt laitteet edustavat tuoteryhmiensä parhaimmistoa energiankulutuksen suhteen.

Lisätietoja Energy Star -standardista

SMART-teknologia on kokonaisratkaisuna niin laadullisesti kuin hinnallisesti markkinoiden järkevin. Hinnat alkaen 1.599 € (alv 0 %), sisältäen toimituskulut.

Tutustu SMARTin asiakaskokemuksiin

Harhaluulo 4: SMART-näyttöjä ei saa mistään, eikä niitä enää myydä Suomessa

Oikea vastaus SMART-teknologia on palannut Suomeen

SMART oli jonkin aikaa hiljaiselossa Suomen markkinoilla maahantuontiin tulleiden muutosten seurauksena. Maahantuojan vaihdoksen jälkeen SMART on nyt tullut takaisin vahvempana kuin koskaan. SMARTin myynti tapahtuu asiantuntevan jälleenmyyjäverkoston kautta, joten saat hankittua SMART-ratkaisut omalta jälleenmyyjältäsi.

Katso lähin jälleenmyyjäsi ja ota rohkeasti yhteyttä!

Smart -näyttö opetuksessa
Edu VIP

Liity Edu VIP-klubiin

Saat etuja, ideoita, vinkkejä ja tukea opetusalan ammatilliseen kehittymiseen.

Kiitos liittymisestä! Kuullaan pian!