Oppimisen uusi ulottuvuus: palkittu ClassVR virtuaalitodelli­­­suuden opetusportaali tekee mahdottomasta mahdollista 

21.02.2024

Tammikuun BETT UK 2024 -tapahtumassa yksi opetusteknologian tähdistä oli edustamamme virtuaalitodellisuuden opetusportaali ClassVR, jonka erityisesti luokkahuoneisiin suunniteltu teknologia voitti vuoden 2024 ”International digital educational resource” -palkinnon. ClassVR on lunastanut paikkansa virtuaalitodellisuuden edelläkävijänä – mutta mitä tämä tarkoittaa käytännössä opetuksen ja oppimisen kannalta? Astutaan virtuaaliseen luokkahuoneeseen yhdessä Richard Bradleyn kanssa ja tutkitaan, mitä uusia mahdollisuuksia ClassVR tarjoaa oppimiseen. 

 

Jatkuvaa innovaatiota: ClassVR:n kehitys ja kansainvälinen menestys 

ClassVR -portaali hyödyntää lisättyä ja yhdistettyä todellisuutta luoden mukaansatempaavia oppimiskokemuksia. Richard kertoo, että portaali sisältää yli 2500 opetuksellista sisältö­kokonaisuutta, joka tekee siitä maailman suurimman 3D-sisältöjen portaalin. ClassVR sisältääkin kaiken tarvittavan, mitä koulu tarvitsee virtuaalitodellisuuden onnistuneeseen käyttöönottoon: VR-laitteistot, ohjelmistot, sisällön, hallintatyökalut, koulutuksen ja tuen.

Richard kertoo, että tuotteen kehitys on ollut huikeaa. Nyt saatavilla oleva yli 300 000 kuvaa ja videota tarjoava portaali päivittyy jatkuvasti, ja Richard kertookin suunnittelijatiimin työskentelevän jatkuvasti uusia sisältöjä tuottaen. Jatkuvasta kehityksestä kertoo myös loppuvuodesta 2024 saataville tuleva 30 kappaleen VR-lasien setti, joka mahdollistaa koko luokan osallistumisen yhteisiin virtuaalikokemuksiin.

Kovan työn ja innovatiivisuuden ansiosta ClassVR on kasvanut kansainväliseksi johtajaksi koulujen virtuaalitodellisuusteknologiassa. Tästä kertoo myös se, että jo miljoonat opiskelijat yli 90 maassa käyttävät ClassVR:ää päivittäin ja sen todella myönteiset vaikutukset oppimistuloksiin on huomattu ympäri maailman. Richardin mukaan VR-lasit opetusluokassa edistävät tehokkaasti tiedon omaksumista ja oppilaiden osallistumista. ClassVR rikkookin rajoja – luoden mukaansatempaavia oppimiskokemuksia ja tehden mahdottomasta mahdollista. 

 

ClassVR avaa opettajalle oven innovatiiviseen opettamiseen

Virtuaalitodellisuus mahdollistaa opettajalle aivan uudenlaisia tapoja toteuttaa opetusta. Opettajalla on käytössään tuhansia suomenkielisiä ja valmiita opetussisältöjä, jotka tukevat oppijoiden kokemuksellista oppimista kaikissa oppiaineissa. ClassVR:n avulla opettaja voi räätälöidä oppituntejaan omien tarpeidensa ja mieltymystensä mukaan lataamalla myös omaa opetussisältöä suoraan käyttämästään pilvipalvelusta helposti opiskelijoiden saataville. Richard demonstroi, kuinka oman sisällön tuominen portaaliin käy käden käänteessä yksinkertaisesti raahaamalla ja pudottamalla sisältö suoraan portaaliin. Portaalin käyttäminen ja sisältöjen välillä liikkuminen on erittäin helppoa, sillä materiaali toimii samalla tavalla, kuten musiikin suoratoistopalveluista tunnetut soittolistat. 

Opettajalla on erinomaiset mahdollisuudet hyödyntää ClassVR-portaalia opetuksessaan, koska portaali on yhteensopiva myös ThingLinkin kanssa. ThingLink on palvelu, joka muuttaa videot ja kuvat interaktiivisiksi erilaisten tagien avulla ja palvelun toimiminen selaimen kautta lisää sen helpoutta. ClassVR:n sekä Thinglinkin yhteistyön johdosta opettaja voi jakaa omaa materiaaliaan ThingLinkistä suoraan ClassVR-portaaliin ja virtuaalilaseihin. ClassVR-käyttäjillä on ilmainen pääsy ThingLinkissä oleviin THINGLink 360 – kuviin, joiden muokkaaminen ThingLinkissä on helppoa ja jotka voi helposti kopioida ClassVR-portaalin soittolistalle. 

Opettaja voi seurata koko ajan oppilasryhmän liikkeitä ja nähdä mitä oppijat VR-lasiensa kautta tarkastelevat – tämä antaa opettajalle jatkuvan hallinnan ja tekee oppimisesta erittäin turvallista sekä helposti käytettävää. Ei säätämistä tunnusten, kirjautumisten ja epäsopivan sisällön kanssa. Opettaja voi myös vaikka “lennosta” hallinnoida virtuaalista opetussisältöä jakamalla saman sisällön kaikille VR-laseille kerralla, jolloin oppijat etenevät samassa tahdissa ja pysyvät oppimisen fokuksessa.

 

Opetuksen uudet ulottuvuudet ClassVR:n avulla  

ClassVR on todellinen edelläkävijä virtuaalitodellisuuden tuomisessa luokkahuoneisiin. Innovatiivinen ja tehokas opetusportaali tarjoaa laajan valikoiman opetuksellista sisältöä, jatkuvaa kehitystä, ja kansainvälistä menestystä, mikä tekee siitä maailman suurimman 3D-sisältöjen portaalin. 

Valmiiden opetussisältöjen hyödyntämisen, oppituntien räätälöimisen sekä oman sisällön hyödyntämisen johdosta opettajille avautuu uusia mahdollisuuksia toteuttaa opetusta virtuaalitodellisuuden avulla. Opettajien jatkuva hallinta oppilasryhmän toiminnasta virtuaalitilassa, tekee oppimisesta turvallista ja vaivatonta. 

ClassVR ei pelkästään tarjoa teknologiaa, vaan myös tukee opettajia koulutuksen ja tuen avulla. Virtuaalitodellisuuden käyttö luokkahuoneessa ei ole enää mahdotonta, vaan ClassVR tekee siitä todellisuutta, luoden mukaansa­tempaavia oppimiskokemuksia ja edistäen oppilaiden osallistumista. Näin ollen ClassVR on ansainnut paikkansa kansainvälisenä johtajana koulujen virtuaalitodellisuusteknologiassa, muuttamalla opetuksen uusille ulottuvuuksille. 

Tule kokeilemaan itse! Varaa oma esittelyaika: info@eduideas.fi  

Lue lisää: ClassVR (eduideas.fi) 

Virtual Reality for Schools – ClassVR 

ThingLinkin käyttäminen ClassVR:n kanssa – ThingLink 

Edu VIP

Liity Edu VIP-klubiin

Saat etuja, ideoita, vinkkejä ja tukea opetusalan ammatilliseen kehittymiseen.

Kiitos liittymisestä! Kuullaan pian!