Virtuaalitodellisuuden hyödyt: kokemuksellinen oppiminen oppijan näkökulmasta 

Kokemuksellisen oppimisen instituutti kuvailee kokemuksellista oppimista ihanteelliseksi oppimisprosessiksi, joka kutsuu oppijaa ymmärtämään itseään oppijana, antaen opiskelijalle mahdollisuuden ottaa vastuun omasta oppimisestaan ja sen kehityksestä eri oppimistapoja hyödyntämällä.

Virtuaalitodellisuuden opetusportaali ClassVR:n uraauurtava teknologia onkin suunniteltu motivoimaan kaikenikäisten oppijoiden sitoutumista, auttaen tiedon siirtymistä pitkäkestoiseen muistiin. ClassVR sisältää yli 2500 opetuksellista sisältökokonaisuutta ja yli 300 000 kuvaa ja videota, jonka johdosta kokemuksellisen oppimisen monipuolinen mahdollistaminen ClassVR –portaalin avulla on todella vaivatonta.  

 

Kokemuksen kautta oppiminen voi parantaa tiedon siirtymistä pitkäkestoiseen muistiin jopa 75 prosentilla.

 

Syvemmälle oppimiseen virtuaalitodellisuuden avulla 

ClassVR tarjoaa aktiivisille oppijoille ainutlaatuisen mahdollisuuden sukeltaa eri ilmiöihin ja löytää merkityksellisiä, uusia ulottuvuuksia oppimiseen. Kokemuksellisuus on avainsana: oppiminen helpottuu, kun oppija voi itse kokea ja tutkia asioita virtuaalitodellisuuden avulla. Ongelmanratkaisutaidot kehittyvät, kun oppija pääsee ratkomaan tehtäviä virtuaaliympäristössä. 

Mutta ClassVR ei ole vain teknologiaa – se on portti menneisyyteen ja tulevaisuuteen. Kuvittele, miltä tuntuisi seistä keskellä historian areenoita tai sukeltaa merenpohjaan ja kohdata virtuaalinen hai. Oppijalle avautuu mahdollisuus myös reflektoida ja ottaa erilaisia rooleja. 

 

ClassVR:N monipuolisessa sisältökirjastossa voi tutustua esimerkiksi valkohain liikkeisiin.

 

ClassVR:n helppo käyttö ja luova sisällöntuotanto 

ClassVR tarjoaa oppijoille ainutlaatuisen mahdollisuuden hypätä virtuaaliseen oppimisseikkailuun. Koko virtuaalimaailma avautuu moniulotteisena ja mielenkiintoisena, kun oppija asettaa mukavat virtuaalilasit päähänsä. Voit matkustaa virtuaalisesti esimerkiksi Empire State Buildingin huipulle New Yorkissa, hiekkadyyneille Saharaan tai kurkistaa tietokoneen sisälle ja tutkia, millaisista osista se rakentuu –ClassVR sisältää tuhansia mahdollisuuksia tutkia ja oppia maailmaa virtuaalisesti. 

Mutta ClassVR ei ole vain pelkkä valmis sisältö – se on myös luovuuden lähde. Oppijat voivat itse luoda sisältöjä esimerkiksi Thinglinkin avulla, joka on integroitu saumattomasti ClassVR:n kanssa. Itse tuotetut sisällöt edistävät oppimiseen sitoutumista ja niillä voi aktivoida ja osallistaa koko luokkaa ymmärtämään opeteltavia ilmiöitä paremmin. 

ClassVR:n käyttö on turvallista ja helppoa. Oppija voi käyttää virtuaalilaseja ja oppimisportaalia luottavaisin mielin, sillä opettajalla on jatkuva hallinta laitteista sekä oppijoiden kokemasta sisällöstä. Alla olevalla videolla pääset tutustumaan tarkemmin ClassVR:n monipuolisiin mahdollisuuksiin.  

 

 

Virtuaalitodellisuuden edelläkävijä oppimisessa 

ClassVR ei ole ainoastaan virtuaalitodellisuuden laite, vaan se on avain oppimisen uuteen ulottuvuuteen. Oppijat ympäri maailman kokevat päivittäin ClassVR:n myönteiset vaikutukset, ja miljoonat opiskelijat yli 90 maassa saavat ainutlaatuisen mahdollisuuden oppia, kokea ja kehittyä tämän huippuinnovatiivisen teknologian avulla. ClassVR on osoittanut, että virtuaalitodellisuus ei ole vain teknologinen trendi, vaan se on vallankumous, joka tekee mahdottomasta mahdollista. Astutaan siis yhdessä virtuaaliseen luokkahuoneeseen, missä ClassVR:n avulla oppiminen ei ole enää vain oppimista vaan jotain paljon enemmän.  

Käy lukemassa myös aiempi artikkelimme Oppimisen uusi ulottuvuus: palkittu ClassVR virtuaalitodellisuuden opetusportaali tekee mahdottomasta mahdollista jossa kerromme, kuinka ClassVR avaa opettajalle oven innovatiiviseen opettamiseen.    

Hyppää mukaan virtuaalitodellisuuden maailmaan ja tule tutustumaan ClassVR:n mahdollisuuksiin. Varaa oma esittelyaikasi info@eduideas.fi  

Lue lisää:  

ClassVR (eduideas.fi) 

Virtual Reality for Schools – ClassVR 

VR ja AR älykkäissä luokkahuoneissa – ClassVR 

Edu VIP

Liity Edu VIP-klubiin

Saat etuja, ideoita, vinkkejä ja tukea opetusalan ammatilliseen kehittymiseen.

Kiitos liittymisestä! Kuullaan pian!